Обикновено ценителите на литературата не харесват екранизации по любимите си ,

...
Обикновено ценителите на литературата не харесват екранизации по любимите си ,
Коментари Харесай

Иън Макюън ще открие CineLibri

Обикновено ценителите на литературата не харесват екранизации по обичаните си , даже от време на време се наскърбяват от тях. Не е подобен казусът с филма  " На плажа Чезъл "  (2017). Дори в противен случай, рецензията го разгласи за една от най-изкусните екранизации по разказ, създавани в миналото. Именно този филм открива четвъртото издание на интернационалния кино-литературен фестивал. 

Събитието ще се състои на 10 октомври в зала 1 на НДК от 19:00 ч., а изненадата е, че ще участва и самият Иън Макюън, създател на романа и съсценарист на кино лентата. Големият английски създател и държавник, който идва в България особено за откриването на фестивала, ще бъде почетен с купата Доктор хонорис идея на Софийския университет и с премия " Синелибри "  за повсеместен принос към изкуството на литературната акомодация на езика на киното. Шоуто за откриването на фестивала дава обещание да е зрелищно, съпроводено със особено основана хореография и видео мапинг.

Във кино лентата " На плажа Чезъл " вземат участие ирландската актриса Сърша Ронан ( " Изкупление " ) и Били Хауел ( " Дюнкерк " ), които се превъплъщават в облиците на двама влюбени с друг обществен генезис. Флорънс (Сърша Ронан) е цигуларка от висшата класа, която се привързва към бедния студент Еди (Били Хауел), и двамата подписват брак. Историята наблюдава техния меден месец на плажа Чезъл. Възхитителният психически финес, с който романът на Иън Макюън обрисува вътрешния боязън и разстройване на двойката, свързани със секса и интимността, е пренесен ослепително на екрана. 

Продажбата на early bird билети за формалното разкриване на CineLibri започва на 20 август и ще продължи близо един месец. Зрителите, които желаят да си набират билети за грандиозното шоу по-рано и да си подсигуряват места в залата, този месец ще имат опция да ги закупят на извънредна преференциална цена. Билети можете да закупите  или от билетния център на НДК.

Четвъртото издание на единствения по рода си кино-литературен фестивал CineLibri ще се организира от 10 до 24 октомври и ще предложи над 300 прожекции, над 40 настоящи кинопродукции, доста специфични посетители, събития и страсти. 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР